Speciaal soort karton: ponskaartenkarton

Zoals je weet zijn er verschillende soorten karton (kartons) met allemaal andere eigenschappen en plus- en minpunten. Er zijn ook andere papier- en karton soorten die minder bekend zijn. Hierin vertellen we je meer over een speciaal soort karton (kartons) wat ooit gebruikt werd voor ponskaarten. Wat ponskaarten en ponskaarten karton precies is kun je hier lezen.

 

Vroeger maakten computers gebruik van ponskaarten. Deze werden gebruikt voor gegevensinvoer. Ponskaarten karton (kartons) is een stijve soort karton en is erg zwaar. Ponskaarten karton ken je misschien ook wel van parkeertickets en vliegtickets. Doordat het karton weinig vulstof heeft en volledig bestaat uit cellulose is het een erg glad soort karton. Dit moet ook wel, anders is het moeilijker te bedrukken.

 

Ponskaarten karton (kartons) is dus een sterk soort karton wat erg glad is. Het wordt gebruikt voor allerlei soorten tickets en werd vroeger gebruikt voor ponskaarten voor computers. Hedendaags word ponskaart karton (kartons) gebruikt voor treintickets, vliegtickets, parkeerkaartjes en soms zelfs CD hoesjes. De voordelen van dit karton (kartons) nog even op een rijtje:

 

  • Ponskaartenkarton is gemakkelijk te bedrukken, doordat het een glad en stijf karton is
  • Ponskaartenkarton kan gemaakt worden uit oudpapier en is dus ecologisch bewust
  • Ponskaartenkarton is te recyclen